Germania îngheața cheltuielile, pe fondul agravării problemelor bugetare

weforum.org
Sursa foto: weforum.org

Guvernul german a decis să îngheţe cea mai mare parte a noilor cheltuieli, în ceea ce oficialii de la Berlin au catalogat marţi drept o măsură necesară în condiţiile în care coaliţia condusă de cancelarul Olaf Scholz se confruntă cu o criză bugetară, transmite Reuters.

Planurile de cheltuieli ale Berlinului au fost date peste cap de o decizie de săptămâna trecută a Curţii Constituţionale care a împiedicat Executivul german să transfere fonduri necheltuite în valoare de 60 de miliarde de euro dedicate combaterii pandemiei spre iniţiative verzi. Această blocare ar putea lipsi industria germană de un sprijin important care i-ar fi permis să rămână competitivă în contextul încetinirii economiei.

Ministerul de Finanţe de la Berlin a decis să îngheţe viitoarele promisiuni de cheltuieli pentru aproape întregul buget federal, o dovadă a seriozităţii cu care urmăreşte efectele potenţiale ale deciziei curţii constituţionale asupra finanţelor publice. Măsura se aplică tuturor ministerelor precum şi unui fond de 200 de miliarde de euro care a fost pus la punct pentru a sprijini companiile în timpul pandemiei şi crizei energetice, după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: