Skip to content
Republica Moldova

Germania interzice gruparea ”Combat 18”; percheziţii în şase landuri

Guvernul german a anunţat interdicţia filialei germane a grupării neonaziste ”Combat 18”, înfiinţată în Marea Britanie, vizată recent în asasinarea unui ales care susţinea migraţia, relatează AFP.

”Extremismul de dreapta şi antisemitismul nu au ce căuta în societate”, a denunţat pe Twitter un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, pentru a justifica interdicţia.

Poliţia efectua percheziţii vizând membrii mişcării în şase regiuni ale Germaniei, a anunţat el.

Acest grupuscul se afla de mult timp în colimatorul autorităţilor, scrie news.ro.

Din grupare ar face parte, în prezent, aproximativ 20 de persoane, dar care sunt considerate pregătite să treacă la acţiuni violente.

Un simpatizant neonazist, Stephan Ernst, suspectat de asasinarea, în iunie 2019, a lui Walter Lübcke, un ales local apropiat cancelarului german Angela Merkel, din cauza poziţiei sale în favoarea migranţilor, s-a aflat anterior în contact cu Combat 18.

Mişcarea – înfiinţată în 1992 în Marea Britanie – îşi revendică numele din prima şi a opta literă a alfabetului – trimitere la Adolf Hitler, mottoul acesteia este ”orice mijloace sunt bune”, iar emblema sa este un dragon cu gheare ascuţite.

Interdicţia grupării intervine într-un context de recrudescenţă a agresiunilor rasiste şi antisemite în ţară şi în urma unui atac antisemit cu puşca de asalt vizând o sinagogă în care se aflau credincioşi, la sfârşitul lui 2019, la Halle, unde un masacru a fost evitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *