Germania lucrează la o strategie de modernizare a industriei de apărare

Sursă foto: defenseromania.ro

Guvernul german lucrează la o strategie care are drept obiectiv modernizare a industriei naționale de apărare, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei, fără a oferi alte detalii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

„Pot să vă confirm că guvernul lucrează la un document strategic vizând modernizarea industriei de apărare și de securitate. Acest document este elaborat de mai multe departamente”, a precizat purtătorul de cuvânt, confirmând un articol publicat anterior în cotidianul financiar Handelsblatt.

Publicația menționată susține că acest document strategic va include prevederi care vor permite emiterea în regim accelerat a autorizațiilor pentru construirea de uzine de armament în Germania, inclusiv prin scurtarea termenelor limită pentru eliberarea autorizațiilor și limitarea posibilității cetățenilor de a-și exprima opoziția.

Handelsblatt susține că coaliția guvernamentală de la Berlin intenționează să adopte acest document strategic în cursul lunii august.

Aceste informații referitoare la modernizarea industriei de apărare vin la scurt timp după ce producătorul german de armament Rheinmetall și omologul italian Leonardo au convenit să înființeze o companie mixtă care va produce tancuri și alte sisteme de apărare terestră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: