Skip to content
Internațional

Germania: Ministrul sănătăţii insistă pe importanţa de introducere a vaccinării obligatorii anti-COVID-19

Facebook

Ministrul sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach, a insistat asupra importanţei de a introduce vaccinarea obligatorie pentru a combate pandemia de coronavirus, transmite sâmbătă dpa.

Trebuie să acceptăm faptul că, inclusiv prin impunerea vaccinării, tot nu vom ajunge la toată lumea. Dar sunt convins că există un grup mare de persoane nevaccinate care se vor vaccina dacă introducem măsura” vaccinării obligatorii, a declarat Lauterbach pentru ediţia de sâmbătă a cotidianului Die Welt, potrivit agerpres.ro.

Lauterbach şi-a exprimat speranţa că vaccinarea obligatorie va proteja suficient populaţia în viitor. „Nu putem să ne aflăm în situaţia în care vara ne este aparent bine, dar variante noi ne iau prin surprindere toamna – şi fără ca marea majoritate a populaţiei să fie vaccinată. Pentru că atunci o luăm din nou de la capăt„, a explicat ministrul german, care este de părere că vaccinarea obligatorie este o necesitate inclusiv pe fondul răspândirii variantei Omicron, considerată a produce simptome mai puţin severe, dar care este mult mai contagioasă decât alte tulpini ale coronavirusului.

Infectarea cu Omicron nu ne face neapărat imuni la următoarea variantă virală. Credinţa că varianta Omicron este sfârşitul pandemiei este naivă„, a apreciat el.

Până acum, Germania nu a impus vaccinarea obligatorie pentru niciun grup de populaţie, însă Bundestagul (parlamentul) urmează să dezbată acest subiect în luna aceasta. Cu toate acestea, o decizie nu este aşteptată în viitorul apropiat.

Partidul Social-Democrat, formaţiune din care face parte şi Lauterbach şi care conduce coaliţia de guvernământ, intenţionează să încheie acest proces legislativ până la sfârşitul lunii martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *