Skip to content
Politică

Germania, poziție dură fată de politica NATO

Ministrul german al Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier, critică politica NATO faţă de Rusia, considerând-o „belicoasă“, potrivit unui interviu ce urmează să fie publicat duminică de cotidianul german „Bild“, transmite AFP, preluată de presa internaţională, citat de adevarul.ro.

Ceea ce trebuie să evităm astăzi este să inflamăm situaţia cu strigăte războinice şi zăngănit de săbii“, a afirmat Steinmeier, criticând în special desfăşurarea de forţe NATO în apropiere de frontierele Rusiei.

Cei care cred că a asigura o mai mare securitate înseamnă parade simbolice cu tancuri lângă graniţele din est greşesc“, a declarat ministrul german al Afacerilor Externe, cunoscut pentru reacţiile sale reţinute în privinţa Rusiei.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care, săptămâna aceasta, NATO a anunţat că urmează să trimită patru batalioane în ţările baltice şi în Polonia ca măsuri pentru descurajarea Rusiei. NATO consideră că Rusia încearcă, prin mijloace militare, să creeze o zonă de influenţă.

Încălcând dreptul internaţional, Moscova a anexat Crimeea şi îi sprijină pe separatiştii ruşi din estul Ucrainei. De asemenea, observăm o militarizare masivă la frontierele NATO – în regiunea arctică, în regiunea baltică, în Marea Neagră şi până în Marea Mediterană“, a afirmat, joi, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat tot cotidianului german „Bild“.

Avem cunoştinţă despre manevre importante, agresive şi neanunţate dinspre partea rusă şi trebuie să reacţionăm“, a adăugat el.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a îndemnat însă Alianţa Nord-Atlantică să să înlocuiască exerciţiile cu dialogul şi cu o cooperare cu Rusia, notează BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *