Germania pregătește scenarii în caz de război și îndeamnă populația să își construiască adăposturi în case

Sursa foto: Twitter

Oficialii guvernului federal german au pregătit mai multe scenarii de război și recomandă ca, în caz de atac, populația să se adăpostească în încăperi special amenajate în subsolul casei, care ar fi mai eficiente într-un război modern decât buncărele uriașe de tipul celor construite în timpul Războiului Rece, potrivit revistei Der Spiegel.

Din cauza îngrijorărilor de securitate tot mai mari stârnite de invazia Rusiei în Ucraina, consiliile locale din Germania au cerut guvernului federal să reamenajeze vechile buncăre, a raportat în presa germană în martie.

Totuși, adăposturile publice de mari dimensiuni pentru mii de oameni „nu sunt o măsură de protecție adecvată împotriva armelor de precizie moderne”, care pot provoca distrugeri masive în doar câteva minute, a scris Der Spiegel, citând un raport ce va fi discutat de miniștri de interne în Potsdam luna aceasta.

Cel mai mare pericol pentru populația civilă în caz de atac ar fi dărâmăturile și schijele care zboară în toate părțile după o explozie, precum și unda de șoc produsă în urma exploziei, au spus experții citați de ziarul german, care s-au ferit să numească vreun adversar care ar putea lansa un astfel de atac.

Încăperile construite la subsol sau în interiorul clădirilor oferă deja o anumită protecție, dar niște măsuri simple, precum acoperirea ferestrelor și a altor deschideri, pot să ofere o protecție în plus, scrie Newsweek.

Camerele sau buncărele care există deja în clădirile publice, centrele comerciale, parcările subterane și stațiile de metrou ar fi adăposturi potrivite pentru locuitorii marilor orașe care nu sunt acasă în timpul unui atac surpriză.

Dar, spre deosebire de Al Doilea Război Mondial, experții nu așteaptă prea curând la bombardamente masive – în schimb, cel mai probabil, inamicul va încerca să atace ținte selecte, precum clădirile guvernamentale sau infrastructura critică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: