Skip to content
Politică

Se rupe Schengen? Măsura drastică a Germaniei împotriva refugiaţilor

Se destramă spaţiul Schengen? Germania pune piciorul în prag. Măsura drastică luată de Berlin împotriva valurilor de refugiaţi de război din lumea arabă.

Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa, transmite antena3.ro, citând presa germană.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, iar toți lucrătorii de poliţie disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria, ca să închidă frontierele. Cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

În numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiați, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiți să doarmă sub cerul liber și chiar pe jos.

Germania, care se așteaptă în acest an la o cifră-record de 800.000 de solicitanți de azil, se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiați, mai ales după ce a decis să nu-i mai returneze pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat în Uniunea Europeană, unde aceștia ar fi trebuit să se înregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *