Skip to content
Europa

Germania: Saskia Esken, liderul partidului cancelarului Scholz, nu exclude trimiterea de avioane de luptă Ucrainei

saskiaesken.de

În urma deciziei Germaniei de a livra tancuri Ucrainei, liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), aflat la guvernare, nu a exclus în mod explicit susţinerea Ucrainei cu avioane de luptă, scrie duminică dpa.

Întrebată dacă exclude livrarea de avioane de luptă, Saskia Esken a declarat pentru postul ARD că Germania nu este parte a războiului şi că guvernul vrea să „evite acest lucru în viitor”.

Factorul decisiv este că Germania şi NATO nu sunt parte în acest război„, şi de aceea guvernul german este în strânsă consultare cu omologii din SUA în aceste probleme, a declarat Esken, al cărei partid conduce guvernul de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz, notează Agerpres.

În acelaşi timp, este important ca Germania să-i arate clar preşedintelui rus Vladimir Putin, prin toate deciziile, că „respingem agresiunea rusă”, a adăugat ea.

Aceste remarci vin după ce guvernul german a promis miercuri Ucrainei livrarea a 14 tancuri Leopard 2 din dotarea Bundeswehr, după ce a aşteptat timp îndelungat un angajament similar din partea SUA, menţionează dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *