Skip to content
Internațional

Germania: Scădere semnificativă a donaţiilor către partidele politice

mobzine.ro

Partidele politice naţionale din Germania au înregistrat o scădere semnificativă a donaţiilor în acest an, potrivit unor cifre publicate pe site-ul său de parlamentul german, relatează luni dpa, citată de agerpres.

Valoarea totală a contribuţiilor a scăzut de la 3,1 milioane de euro la 1,2 milioane de euro (de la 3,5 milioane de dolari la 1,3 milioane de dolari), creştin-democraţii conservatori (CDU) şi aliaţii lor bavarezi din Uniunea Creştin-Socială (CSU) suferind cele mai grele „pierderi”.

După ce a primit un milion de euro anul trecut, donaţiile pentru CDU au ajuns la doar 335.002 de euro în 2019, în timp ce CSU a primit 95.000 de euro, faţă de 625.000 euro anul trecut. Totuşi, CDU rămâne partidul care beneficiază cel mai mult de pe urma donaţiilor.

La fel ca anul trecut, Alternativa pentru Germania, de extremă dreapta, nu a primit o contribuţie unică de mare valoare.

Social-democraţii au pierdut la rândul lor mai mult de jumătate din finanţarea prin donaţii, primind 156.600 de euro până la jumătatea lunii decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *