Germania – Scandalul interceptărilor ruse: Un alt ofiţer nu s-a conectat corect

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Un alt participant la o convorbire confidenţială, interceptată de ruşi, între ofiţeri de rang înalt ai armatei germane nu s-a conectat corect la videoconferinţă, a declarat luni ministrul german al apărării, Boris Pistorius, notează AFP.

În cursul acestei întâlniri privind ajutorul militar acordat Kievului, a cărei înregistrare audio a fost publicată în Rusia, şeful forţelor aeriene, inspectorul Ingo Gerhartz, nu ar fi folosit conexiunea obligatorie, potrivit primelor rezultate ale anchetei anunţate în urma unei şedinţe a Comisiei de Apărare din Bundestag.

Cu toate acestea, nu ar fi existat nicio scurgere de date în cazul său, spre deosebire de un alt participant despre care se cunoaşte că a folosit o „conexiune neautorizată”.

În încercarea de a calma spiritele după acest scandal al interceptării de către ruşi a unor convorbiri ale militarilor germani izbucnit la începutul lui martie, Germania a subliniat o „eroare individuală”.

Ministrul a indicat că sunt în curs de desfăşurare anchete disciplinare preliminare pentru a afla ce „s-ar fi putut ori nu să se discute” în timpul întrevederii şi ce erori tehnice au fost comise.

El a indicat că doreşte să aştepte rezultatele acestor anchete înainte de a decide dacă va exista „o procedură disciplinară şi, dacă da, de ce natură”, reamintind în acelaşi timp că nu doreşte „să joace jocul lui Putin” prin „demiterea celor mai buni ofiţeri ai mei, indiferent dacă au greşit sau nu”.

Boris Pistorius a anunţat că sensibilizarea problemelor legate de gradul de securitate în cadrul Bundeswehr va fi din nou sporit şi că sistemele de protecţie utilizate ar fi posibil să fie întărite.

În cursul acestei conversaţii interceptate, înalţi ofiţeri ai forţelor aeriene discută despre posibilităţile teoretice ale unei desfăşurări de rachete de croazieră germane Taurus în Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: