Skip to content
Politică

Germania și-ar putea extinde activitatea militară în Afganistan

Germania și-ar putea extinde angajamentul militar în Afganistan anul viitor, potrivit unor informații apărute în presă miercuri noapte, informează agerpres.ro.

Propunerea de a extinde prezența pe teren în nordul țării până la sfârșitul anului 2016 și a crește numărul de soldați de la 850 la 980 ar fi trebuit votată de cabinet încă de miercuri.

Germania a planificat inițial să se retragă din baza sa de la Mazar-i-Sharif, la aproximativ 400 km nord-vest de Kabul, în cursul anului 2016, lăsând doar o mai mică desfășurare militară în capitală.

Creșterea forței este justificată de cerințe mai mari asupra contingentului german în Afganistan, unde condițiile de securitate.
rămân problematice, potrivit blogului de politică de apărare Augen Geradeaus! (Deschide ochii înainte!), unde a apărut pentru prima dată informația, citând surse anonime guvernamentale.

Dar un angajament mai mare nu ar reprezenta o revenire la operațiuni de luptă, pentru care forțele guvernamentale afgane și-au asumat responsabilitatea primară la sfârșitul anului 2014. Ministerul german al Apărării nu a confirmat informațiile apărute peste noapte.

Armata germană a avut până la 5.350 de soldați în Afganistan în cadrul unei misiuni de luptă conduse de NATO timp de 13 ani, care s-a încheiat anul trecut.

Forțele NATO au rămas acolo să antreneze și să consilieze în cadrul misiunii Resolute Support.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *