Skip to content
Politică

Germania, Suedia şi Danemarca se raliază pentru a face față crizei migranților

Comisarul european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, a convocat oficiali din Germania, Danemarca şi Suedia, pentru a discuta, miercuri, despre măsurile de reintroducere a controalelor la frontieră între aceste state,

Ministrul suedez al Migraţiei, Morgan Johansson, omologul său danez, Inger Stojberg, şi secretarul de stat în Ministerul german de Interne, Ole Schroeder, au fost invitaţi la Bruxelles să discute despre măsurile adoptate, a anunţat, marţi, Comisia Europeană. „Scopul acestei întâlniri este să îmbunătăţim coordonarea între statele implicate, pentru a asigura o mai bună gestionare a presiunii migraţiei”, a transmis instituţia. Executivul comunitar consideră legale măsurile excepţionale de control la frontiere, introduse de cele trei ţări. Cu toate acestea, reprezentanţii instituţiei sunt conştienţi de faptul că a solicita documente tuturor călătorilor care urmează aceste rute poate genera situaţii dificile, comentează El Pais. „Schengen se află sub presiune, însă depunem eforturi pentru ca situaţia să se normalizeze”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei. Acesta a recunoscut că nu există „un glonţ magic” pentru a soluţiona problema. Drept măsuri pentru a diminua criza, el a amintit de propunerea de creare a unei poliţii europene pentru supravegherea graniţelor, de consolidarea frontierelor externe ale UE şi de planul de acţiune care este în curs de negociere cu Turcia, pentru ca această ţară să oprească tranzitul de refugiaţi care ajung în Europa.

Premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, a anunţat, luni, că Danemarca introduce controale temporare la frontiera cu Germania, la câteva ore după ce în Suedia au intrat în vigoare controalele de identificare a persoanelor care intră pe teritoriul ţării. „Dacă Uniunea Europeană nu poate să-şi protejeze frontierele externe, şi mai multe ţări vor fi forţate să introducă la graniţe controale temporare”, a avertizat Rasmussen, explicând că decizia de luni a fost luată ca reacţie la hotărârea Suediei de a introduce controale de identificare la frontiera celor două state. Tot luni, Suedia a anunţat intrarea în vigoare a unui sistem privind controale de identificare a persoanelor care intră în ţară din Danemarca, într-o încercare de a limita numărul de imigranţi din ţară, precizează adevarul.ro.

Principiile Schengen şi cele referitoare la libera circulaţie în interiorul Uniunii Europene sunt „în pericol”, a apreciat, luni, un reprezentant al Guvernului german, după decizia luată de statul danez privind introducerea controalelor la frontiera cu Germania.

 

1 comentariu la “Germania, Suedia şi Danemarca se raliază pentru a face față crizei migranților

  1. Nu puteati sa va ganditi inainte de a le permite venirea in Europa? Sau sa o fi inchis pe Merkel la balamuc? Acum este cam tarziu. Trageti ponoasele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *