Skip to content
Europa

Germanii au avertizat, din 2012, asupra unei crize similare coronavirusului

facebook

​​Oficiul Federal pentru Protecție Civilă din Germania a avertizat încă din 2012 despre o potențială criză sanitară provocată de un virus care ar putea duce la prăbușirea sistemului de asistență medicală, însă avertismentul nu a avut niciun ecou, pentru că nimeni nu era interesat de asta, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

În coordonarea Institutului Robert Koch, experții au făcut scenarii în ipoteza că Germania ar fi lovită de o epidemie. Agentul patogen era numit „Modi-Sars” și avea la bază virus Sars.

„Simptomele sunt febră și tuse uscată, majoritatea pacienților au dificultăți de respirație, radiografiile prezintă modificări ale plămânilor”, se arăta în raport. Consecințele într-un astfel de scenariu ar fi penuria de echipamente medicale, dar și de personal, serviciile sanitare ajungând în colaps.

Raportul a ajuns la parlamentari și la miniștri, însă fără niciun efect, scrie hotnews.ro.

Din păcate, ca în cazul evaluărilor anuale de risc, nici acest raport nu a fost discutat în mod serios. Pașii extrem de importanți în procesul de gestionare a riscurilor au lipsit”, a declarat pentru FAZ șeful Oficiului Federal pentru Protecția Civilă, Christoph Unger.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *