Skip to content
Politică

Gestul lui Vladimir Putin care a stârnit comentarii

Președintele rus Vladimir Putin a stârnit numeroase comentarii prin gestul său de a-i pune pe un șal pe umerii Primei Doamne a Chinei, cu ocazia unui dineu la Beijing, în timp ce liderul chinez, Xi Jinping, purta o discuție cu omologul său american Barack Obama.

În timpul dineului de la deschiderea summitului liderilor din Asia-Pacific, desfășurat la Beijing, Vladimir Putin a așezat fără ezitare un șal pe umerii  primei doamne a Chinei, comentează Washington Post în ediția electronică. Gestul Președintelui rus a generat dezbateri pe Internet și reacția rapidă a cenzorilor chinezi.

Peng Liyuan, care se confrunta cu situaţia neplăcută de a sta la cină alături de soţul său cu haina altui bărbat pe umeri, s-a ridicat apoi și i-a dat unui asistent haina primită de la Putin, îmbrăcând ulterior o jachetă.

Televiziunea de stat chineză CCTV a difuzat imagini cu această scenă, însoţite de remarcile comentatorilor. „Tocmai l-am văzut pe preşedintele Putin aşezând atent o haină pe umerii lui Peng Liyuan”.

Cenzorii chinezi au acţionat rapid, înregistrarea video fiind retrasă, cu adăugarea că nu este prima dată când Putin face un gest de afecţiune către Peng Liyuan. Anul trecut, acesta i-a oferit un buchet de flori, cu ocazia unui summit China-Rusia, comentează cotidianul american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *