Skip to content
Politică

Ghearele Rusiei, înainte de alegeri. Alina Gorghiu: Demersurile europenilor de sancționare nu au fost destul de puternice

Inquam Photos

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a participat marți seară în emisiunea de televiziune Dosar de Politician, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire. Una din temele dezbătute a fost influența Rusiei și jocurile pe care le fac cei de la est în contextul în care urmează doi ani în care vor fi alegeri în România, 2019 și 2020.

Concret, Alina Gorghiu a declarat că au fost luate sancțiuni împotriva rușilor, dar nu și-au arătat efectele, demersurile instituțiilor europene nefiind îndeajuns de puternice.

„Se discută intens în Uniunea Europeană și instituțiile europene. În Consiliul Europei nu a fost sesiune în care să nu se vorbeasca de multiplele forme de agresiune, agresiune soft, cu skilluri de nivel 2018 ale Rusiei. Au fost sancțiuni, dar care nu și-au arătat efectele. Au fost multe dezbateri. Delegatia rusă a fost exclusă, suspendată, i-a fost suspendat votul. Din păcate, demersurile instituțiilor europene nu sunt așa de în forță așa cum așteaptă țările limitrofe”, a precizat Alina Gorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *