Skip to content
Politică

Gheorghe Falcă, la „Dosar de Politician”: Așteptăm ca săptămâna viitoare, în Parlament, să treacă certificatul verde digital și să începem să ne apărăm

psnews.ro

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat miercuri seară, în emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că se estimează că al cincilea val pandemic, care a început deja în unele țări, se va finaliza în primăvara anului 2022.

Noi astăzi am avut o dezbatere despre vaccin, despre ceea ce înseamnă dimensiunea de sprijin al țărilor din afara Uniunii Europene, pentru că avem obligația ca împreună să ne salvăm și împreună să mergem pe o direcție pozitivă într-un termen foarte scurt. Câteva țări au intrat în valul 5 și se estimează că valul 5 se va finaliza în primăvară. Până în primăvară trebuie să ajungem la doza a treia tot 75% – 80% din populație ca să putem să spunem că am depășit ritmul de dezvoltare a virusului”, a explicat europarlamentarul.

În România, până miercuri seară, au primit a treia doză de vaccin anti-COVID-19 peste 1,4 milioane de persoane. M-a bucurat schimbarea de discurs a domnului Rafila, abia aștept acum să îl văd în poziția de ministru al Sănătății, unde nu mai poți să te ascunzi după cuvinte, unde trebuie să ai responsabilitate și față de țară, dar și față de partenerii noștri din Uniunea Europeană”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare certificatul verde digital va fi votat în Parlament: „O să vedeți că în Camera Deputaților, după mine și după ceea ce înseamnă responsabilitatea guvernamentală a ministrului Sănătății, lucrurile o să se schimbe radical și de aceea și așteptăm ca săptămâna viitoare, în Parlament, să treacă certificatul verde digital și să începem să ne apărăm pentru că este regretabil că oamenii nu au destule informații. Vreau să știți că am luat cuvântul în Parlament și am cerut ca toate firmele farmaceutice de vaccinare să vină să facă o campanie în toate țările, să răspundă la întrebări”, a spus liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *