Skip to content
Politică

Gheorghe Falcă, la „Dosar de Politician”: Următoarea tranșă din PNRR va veni la jumătatea lui 2022, în funcție de stadiul reformelor

PSNews

Următoarea tranșă de bani din PNRR va veni la jumătatea anului 2022, în funcție de stadiul reformelor, a precizat eurodeputatul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, marți, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

„Banii au venit în primul rând anul trecut, cele 3 miliarde, și următoarea tranșă va veni la jumătatea anului, în funcție de stadiul în care sunt realizate reformele din PNRR”, a declarat liberalul.

Întrebat dacă banii respectivi au fost cheltuiți, el a explicat: „Nu, n-au fost cheltuiți, dar sunt la dispoziția României și cred că primii bani care s-au cheltuit au mers spre autostrăzi”.

„Proiectele sunt în derulare, unele în fază executivă, așa cum am spus, în special pe zona de cale ferată, pe zona de autostrăzi deja plățile se fac din PNRR, dar plățile vor fi făcute până în 2026, important este ca banii să putem să îi tragem constant, de două ori pe an, și pentru acest lucru coaliția, ieri, a avut o analiză a programului național de redresare și reziliență, stadiul în care sunt reformele”, a adăugat Gheorghe Falcă.

Oficialul a abordat și problema prețurilor la materialele de construcții, informează b1tv.ro.

„Uniunea Europeană aprobă indexarea acestor materiale, deci legislația trebuie să fie făcută astfel încât să existe de la INS indicele de indexare a materialelor de construcție și, evident, se trage din banii pe care îi are România la dispoziție”, a mai spus eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *