Skip to content
Europa

Gheorghe Falcă (PNL): Jaloanele grele din PNRR abia urmează – legea pensiilor, legea administrației locale

Inquam Photos/Octav Ganea

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreședinte PNL, a declarat miercuri seara că nu există probleme privind îndeplinirea țintelor asumate prin PNRR.

Acesta a precizat că, totuși, rămân două jaloane ce țin de Ministerul Digitalizării care vor rămâne după data de 31 martie. Falcă a mai susținut că nici măcar nu am avut până acum jaloanele grele și că acestea abia urmează, iar Comisia Europeană va fi foarte atentă la îndeplinirea lor, fapt ce e un lucru bun pentru România.

„Eu am fost raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență, raportorul din umbră din partea PPE și acum sunt raportor tot pe mecanism, modul în care vom verifica stadiul prin care statele membre reușesc să-și implementeze reformele. Din cele 24 de jaloane, mâine se finalizează 22, rămân două jaloane care sunt de mult în discuție cu Comisia și care au legătură cu Ministerul Digitalizării.

Nu am avut jaloane grele până acum, că jaloanele grele o să urmeze când vorbim de legea pensiilor, legea administrației locale, mai avem în zona infrastructrii de cale ferată. De întârziat n-am întârziat, că mâine se trimit primele rapoarte. Mereu între primele rapoarte și faza finală mai sunt negocieri. Eu cred că ei au lucrat așa încât în ședința de azi cinci să fie aprobate, iar mâine celelalte șase care sunt prin Ordin de ministru să fie atașate documentelor care pleacă la Bruxelles.

Comisia nu va face rabat la aceste jaloane. Războiul e una, mecanismul e alta, vor fi la fel de severi și pentru România e bine, că așa vom avea reformele necesare pentru statul român”, a declarat Gheorghe Falcă, pentru B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *