Skip to content
Politică

Gheorghe Falcă, revoltat pe Eugen Teodorovici, după adoptarea bugetului: Un ministru al Finanțelor bâlbâit

jurnalmm.ro

Primarul Aradului Gheorghe Falcă a reacționat vineri după ce Guvernul a adoptat proiectul de buget pentru 2019. Edilul îl acuză pe ministrul Eugen Teodorovici că minte în legătură cu bugetul alocat administrațiilor, de aceea ”se bâlbâie”.

”Așa cum cred că știți, când un om minte, începe să se bâlbâie. Am văzut un ministru al Finanțelor bâlbâit, care nu a putut să răspundă la numite întrebări. De fapt, ce ne spune ministrul Finanțelor? Că noi trebuie să fim fericiți că ni s-au dat bani, în același timp ni s-au luat bani. Cum se poate ca noi, în administrația locală, să preluăm o cheltuială a statului fără finanțare, să plătim noi însoțitorii acestora deși există structura Ministerului Muncii care se ocupă de așa ceva. Dacă era bine, trebuia, în continuare, să plătească Ministerul” a declarat Gheorghe Falcă.

De altfel, primarul Aradului acuză Guvernul de ”hoție” deoarece ia din ”banul cetățeanului”.

”Ați văzut că s-a bâlbâit în momentul în care a vorbit despre acest domeniu pentru că la Asociația Muncipiilor, primarii, indiferent de culoarea politică, au arătat hoția acestui Guvern din banul local și din banul cetățeanului. În loc să-ți rămână bani pentru a asfalta un drum, să modernizezi o școală, să dezvolți economia, trebuie să plătești în locul Guvernului României”, a spus edilul.

Totodată, primarul prevede ca în 2020 va fi ”primul mare blocaj în administrație”, din cauza ”creșterii cheltuielilor”.

”Am senzația că facem ca în anul 2008, când noi făceam o mare creștere a cheltuielilor pentru că ne impuneam asemenea creșteri și Europa avea primul semnal de recesiune. O să vedeți, în anul 2020 blocaj total, deși vom avea în 2019 primul mare blocaj în administrația locală, în 2020 vom avea cel mai mare blocaj și asta înseamnă că o țară este băcată în criză de un astfel de Guvern și un astfel de ministru al Finanțelor”, a declarat Gheorghe Falcă într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *