Skip to content
Politică

Gheorghe Flutur dezvăluie de ce a fost schimbat din funcţie Florin Cîțu, aflat doar şase luni la conducerea PNL

Florin Citu Inquam Photos/George Calin

Preşedintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a declarat duminică seara că inițiativa schimbării lui Florin Cîțu din fruntea PNL a pornit de la filialele din sud și că „starea de spirit era destul de aprinsă”.

„Eu sunt convins că PNL are capacitatea să închidă foarte repede acest subiect”, a spus liberalul la Antena 3. Întrebat despre scrisoarea liderilor de organizații din țară care cereau demisia lui Cîțu, Flutur a declarat că nu a existat o scrisoare, ci o decizie a 42 de birouri permanente județene care cereau convocarea unui congres ca să fie făcută schimbarea la vârf.

„Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă și erau niște nemulțumiri, dar nu a fost o scrisoare sau să îi ghideze cineva. Oamenii au ajuns la concluzia că trebuie să găsim o soluție pentru că în coaliție avem de luat niște decizii în perioada următoare foarte rapid și până la urmă am ajuns la acest deznodământ, care cred eu că este în regulă. Se simțeam că e nevoie de o schimbare și această schimbare a venit”, a adăugat liberalul.

La întrebarea cui a aparținut inițiativa, Flutur a declarat că nu știe exact, dar primele filiale au fost cele din sudul României: „Era o atmosferă care spre așa ceva mergea și atunci faptul că s-a întâmplat foarte repede mie mi-a dat de gândit că oamenii și partidul au o reacție foarte hotărâtă. O să vedeți că săptămâna asta se clarifică lucrurile”.

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a mai spus la Digi 24 că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la congresul din 10 aprilie. El a precizat că şeful statului nu ştia despre aceste discuţii legate de situaţia din PNL. „Noi am ales comisia care organizează congresul, mâine la ora 9 mă văd cu dumnealor. Va fi un congres cu 1.300 de oameni la Palatul Parlamentului. E o procedură extraordinară şi nu ştiu”, a menţionat Gheorghe Flutur.

Acesta a mai declarat că soluţia aleasă la congresul din urmă cu şase luni nu a fost una bună. „Cu şase luni în urmă aveam un congres, a fost un congres cu dezbateri o vară întreagă, acel festival trist al democraţiei care nu ne-a făcut bine. Nu a fost o soluţie care să spun astăzi că a fost bună. La momentul acela majoritatea membrilor PNL care am votat am socotit că asta este soluţia bună”, a mai transmis Flutur. El a mai anunţat că nu s-a pus problema să fie schimbat Florin Cîţu de la conducerea Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *