Gheorghe Flutur: „Diferența fundamentală între Programul PSD și Programul liberal: La noi, statul care nu ia”

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Diferența fundamentală între Programul PSD și Programul liberal este că la PSD statul este cel care dă, statul împarte, iar la liberali statul este cel care garantează și încurajează libertatea, libera inițiativă și statul de drept – statul care nu ia, afirmă Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL.

El a precizat că PSD dă semne că vrea să oprească Programul de investiții Anghel Saligny, destinat modernizării satului românesc, Program inițiat și susținut de către liberali.

“PSD nu îl menționează în strategia lor viitoare. Este uitat din întâmplare sau pun gând rău dezvoltării satului românesc? Satul românesc are nevoie mai mult ca oricând să reducă diferența față de oraș, să asigure creșterea confortului populației, să rezolvăm problema demografică (se înregistrează o căderea drastică a natalității), migrația. Nu văd nimic concret în Programul de guvernare al socialiștilor.

Noi, PNL, propunem concret crearea programului Anghel Saligny Plus, care să continue investițiile în infrastructura din mediul rural, cu ținte precise, precum 90% din gospodăriile din orașe, comune și sate compacte să fie conectate la rețeaua de apă potabilă și canalizare până în 2030, conform Strategie naționale de dezvoltare durabilă asumată de România”, a menţionat Flutur.

Gheorghe Flutur a adăugat că liberalii propun diversificarea investițiilor în mediul rural, având în vedere apariția de noi provocări, cum ar fi criza apei potabile, dar și alte categorii de investiții referitoare la reabilitarea caselor tradiționale, construcția infrastructurii de transport rutier și de cale ferată precum și a rețelelor de gaze naturale și curent electric către bazinele agricole pentru a procesa local produsele și resursele din zonă.

“Microindustrializarea satelor din proximitatea autostrăzilor și drumurilor modernizate va fi o altă prioritate liberală pentru a crește atractivitatea investitorilor. Toate acestea, și multe alte investiții, le avem ca prioritate în Programul de guvernare al PNL.

Dacă tot se umblă cu lupa pe Programul de guvernare al liberalilor în aceste zile, doresc să fac precizarea că Programul liberal de guvernare are o prezentare modernă, interministerială, având ca piloni principali familia, comunitatea și țara, toate domeniile raportându-se la acești principali piloni fundamentali pe care PNL se bazează. Diferența fundamentală între Programul PSD și Programul liberal este, pe scurt, că la PSD statul este cel care dă, statul împarte, iar la noi statul este cel care garantează și încurajează libertatea, libera inițiativă și statul de drept – statul care nu ia. Programul PSD este plin de facilități care înseamnă că trebuie să ajungi la mâna statului, să te scutească, să îți înlesnească, adică dacă faci ce spune statul, e bine, nu ești dușmanul lor! Programul liberal înseamnă că statul este arbitrul care încurajează performanța, meritocrația și competiția”, a adăugat el.

S-a dovedit de-a lungul timpului că economia lăsată liberă, cu stabilitatea politică în țară, creează bunăstare și creștere economică, a precizat liberalul.

“Un exemplu este anul 2022, sub guvernarea Nicolae Ciucă, când România a avut o creștere economică record, de 4.1%, pe fondul unei stabilități economice și politice la care noi, liberalii, am contribuit decisiv.

Tocmai de aceea va trebui să fim la guvernare și vă garantăm dezvoltare, folosirea inteligentă a resurselor, meritocrație și echitate socială”, a conchis Flutur.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: