Skip to content
Politică

Gheorghe Flutur, noul preşedinte interimar al PNL. Lucian Bode – secretar general

Facebook

UPDATE 12.00

Gheorghe Flutur a fost ales ca președinte interimar al PNL, în ședința BEX de duminică, 3 aprilie, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia din această funcție. Flutur a făcut precizări și cu privire la modul în care va fi organizat Congresul PNL din data de 10 aprilie, atunci când va fi ales un președinte al Partidului Național Liberal.

„În conformitate cu statutul PNL, atribuțiunile trebuie să fie preluate de un prim-vicepreședinte, la propunerea BEX a PNL. Astăzi, colegii m-au propus pe mine să preiau atribuțiunile PNL interimar, până la congres. A fost un vot în unanimitate.

Pentru că tot ieri a intervenit demisia secretarului general al partidului așa că am deciz preluarea atribuțiunilor de către Lucian Bode”, a declarat Gheorghe Flutur, după ședința BEX a Partidului Național Liberal.

____________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Gheorghe Flutur a anunţat că va deţine funcţia de preşedinte interimar al PNL, până la organizarea partidului, conform deciziei luate în unanimitate în şedinţa de duminică a Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal.

Totodată, Lucian Bode va deţine funcţia de secretar general interimar, conform unei decizii adoptate în unanimitate, în acelaşi for.

Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului, deoarece colegii nu au participat la şedinţa BEx al PNL. „Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîţu, sâmbătă la sediul formaţiunii.

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Dan Vîlceanu a anunţat, sâmbătă, că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a îşi înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor sau Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

Secretarul general al PNL a anunţat, încă de vineri, că sâmbătă, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, că va demisiona din funcţia de secretar general al partidului şi a precizat că nu vrea să participe la un asemenea bâlci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *