Skip to content
Politică Societate

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului: Candidaţii pentru un mandat de judecător la CCR nu au nicio treabă cu constituționalul!

Digi 24

Fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu, candidează independent la funcția de judecător al CCR, după ce  s-a vechiculat în presă că s-a autopropus din partea PSD. Contactat, marți, de PSNews.ro, acesta a afirmat despre ceilalți adversari, care au primit raport favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților că ”Nu au nicio treabă cu constituționalul”.

Întrebat și despre cum consideră faptul că Gheorghe Stan, candidat PSD,  nu a știu să răspundă la întrebarea ”Câte articole are Constituția?”, având în vedere că este favorizat pentru preluarea funcției de judecător, Gheorghe Iancu  a spus:

N-are nicio treabă cu constituționalul, 156 articole”.

Reacția lui Gheorghe Iancu vine în contextul în care Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru toţi cei trei candidaţi la funcţia de judecător al CCR. Pentru acest post s-au înscris şeful SIIJ, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupşa şi avocatul Vlad Ştefan, propus de USR.

Viitorul magistrat la CCR îl va înlocui pe pe Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *