Avertisment către politicieni de la vârful CSM

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Muscalu, atrage atenţia oamenilor politici cu privire la declaraţiile pe care aceştia le fac în legatură cu justiţia şi acţiunile acesteia.

„Am decis în plen să transmitem un mesaj foarte clar politicienilor și persoanelor publice să fie rezervate total în ceea ce privește temele pe justiție, în ceea ce privește atacarea soluțiilor sau discutarea soluțiilor, atacarea judecătorilor și procurorilor fără o bază reală”, a  declarat Gheorghe Muscalu.

CSM doreşte ca atât politicienii, cât şi oamenii publici să fie mai rezervaţi în privinţa declaraţiilor la adresa justiţiei, pe care le fac pe durata campaniei electorale.

„În ultima perioadă, am încercat să transmitem un mesaj foarte clar în spațiul public vizând actualul context al campaniei electorale și ceea ce a fost anterior, de pregătire a campaniei electorale, în sensul ca oamenii politici, persoanele publice care fac declarații, care ajung în spațiul public în diferite modalități să fie rezervați în a folosi justiția sau teme concrete din justiție în campania electorală”, a adăugat Muscalu.

Nu în ultimul rând, plenul CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară privind apărarea independenţei justiţiei în legătură cu ultimele afirmaţii ale lui Victor Ponta cu referire la dosarul Lukoil şi ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL