Skip to content
Politică

Gheorghe Nichita, atac la Ponta: E nevoie doar de un denunț și o să ne aresteze liderii

adevarul.ro

Fostul primar al municipiului Iași Gheorghe Nichita (ex-membru PSD, candidat la parlamentarele din 2016 din partea PRU) a lansat un atac devastator împotriva fostului prim-ministru Victor Ponta.

Într-un interviu publicat miercuri de DCnews, Nichita a fost întrebat ce a simțit după ce au apărut dezvăluirile Elenei Udrea care îl vizează pe ex-premierul Ponta. Amintim că Udrea a declarat săptămâna trecută la TVR că i se pare „ciudat” felul în care Victor Ponta a scăpat de unele dosare penale, acuzându-l pe acesta că, în baza unui pact cu SRI (via George Maior), nu a mișcat un deget când DNA aresta numeroși lideri social-democrați.

La rândul lui, Gheorghe Nichita a mărturisit că „s-a simțit trădat”.

„M-am simțit trădat. De atâta timp căutam o explicație pentru ceea ce mi s-a întâmplat și nu găseam: pe cine am nemulțumit, cine dorea să fiu scos din toate funcțiile din partid, să fiu eliminat din politică. Elena Udrea dă o explicație… e dureros. De la un punct încolo spune lucruri care par să se lege într-un fel ce lămurește multe. Am avut o relație bună cu Victor, l-am înțeles și când era revoltat și când rămăsese singurul care se bătea, în partid. A venit un moment când eu și alți colegi i-am făcut opinie negativă premierului Ponta, care venise cu Legile Justiției. Dacă vrei să distrugi partidul, cu astea o să reușești. E nevoie doar de un denunț și o să ne aresteze liderii, și sigur vor găsi denunțuri. Stați liniștiți, că o să dăm legea răspunderii magistraților, nu vă temeți de abuzuri că o să se echilibreze sistemul. O să se așeze. Rezultatul: mulți dintre cei care conduceau partidul au fost eliminați prin mijloace judiciare. De la Năstase, la Mitrea și la toți ceilalți. A fost o ședință CEx la Sinaia, în 2015. Eu și Mazăre am încercat să-i explicăm că prin forță vor să elimine PSD de pe scena politică. Nu trece mult și eram arestați”, a povestit Nichita.

Fostul edil ieșean a dezvăluit și cum procurorul DNA îi cerea în arest să îl toarne pe Victor Ponta sau măcar pe un ministru.

„Am foarte multe anunțuri de făcut. Am stat alături de Ilie Sârbu, de Dragnea, de Geoană și de Ponta, știu multe despre  culisele politicii, am fost la vârful acesteia atunci când se decidea. Nu ca acum, când poate s-a dorit ca Moldova să nu mai aibă pe nimeni în conducerea PSD. Cât am stat în pușcărie, venea procurorul în fiecare zi: dă-mi-l pe Ponta și scapi, de ce nu-l dai? După vreo trei luni, nu-l mai cereau pe Ponta: dă-mi un ministru și ești liber. Sistemul își schimbase stăpânul”, a rememorat Gheorghe Nichita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *