Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Gheorghe Piperea, cap de listă la Camera Deputaților, și Gabriela Firea, la Senat!”. Condițiile impuse de avocat pentru a accepta o ofertă PSD

PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, avocatul Gheorghe Piperea a spulberat zvonurile potrivit cărora numele său s-ar regăsi pe lista PSD pentru alegerile parlamentare. „Este o discuție care s-a făcut fără să fiu întrebat. Aș spune că este un fake news de la un cap la altul”, a declarat acesta.

Însă, avocatul a detaliat condițiile în care ar putea candida din partea PSD la alegerile din 6 decembrie: Gabriela Firea, cap de listă la Senat în București, și el cap de listă la Camera Deputaților în Capitală. „În alte condiții, nu aș accepta să candidez în iarnă”, spune Gheorghe Piperea.

„Nu mă voi regăsi pe lista PSD pentru parlamentare. Este o discuție care s-a făcut fără să fiu întrebat. Aș spune că este un fake news de la un cap la altul. Nu știu cine a lansat această știre, însă trebuie să vă spun două lucruri, chiar 3. Unul: dacă aș fi tentat să intru în politică, cu siguranță nu aș face chestiunea asta, pe șestache și aș spune foarte clar <<Uite am această intenție, uite cine sunt eu și uite cu cine intru în politică>>. În orice caz, n-aș accepta să fiu pe o listă acolo al 5-lea, 6-lea, ci ar trebui să fiu cap de listă.

A doua chestiune: au fost discuții cu anumite persoane din PSD la care țin și în care am încredere, Daniel Zamfir, Gabriela Firea, din care a rezultat că dacă vor avea nevoie de o primenire a PSD, atunci eu aș putea să vin și să fac acest lucru. Trei: Dacă ar fi să fac acest pas, n-aș face asta în orice condiții. Un PSD care ar trebui să aibă o poziție de stânga suveranistă, dacă vrea să nu mai fie văzut ca un partid al corupților, impostorilor, securiștilor, atunci unul ca mine, cu doctorat pe bune la Sorbona, cu cărți scrise, poziții publice foarte puternice și clar asumate, ar putea să facă acest pas. Doar că nu mi-a făcut nimeni o astfel de propunere și în momentul de față, sincer să fiu, nici nu prea sunt interesat.

Dacă ar fi un tandem cu doamna Firea, dânsa prima la Senat și eu primul la Camera Deputaților, da, aș putea accepta. Însă, în alte condiții, nu”, a declarat Gheorghe Piperea la Puterea Știrilor.

Amintim că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat vineri că va deschide lista candidaţilor din Capitală pentru Senat la alegerile parlamentare. Ea a spus că a refuzat propunerea liderului PSD Bacău, Dragoş Benea, de a candida pe listele PSD de la Bacău.

La alegerile din 27 septembrie, bucureştenii m-au votat într-un număr foarte mare. S-a vorbit patru ani despre faptul că aş fi un primar nelegitim pentru că am fost aleasă cu o prezenţă de 30 şi ceva la sută. Iată că avem un primar la fel de nelegitim ca şi mine, ales cu o mică diferenţă ca procent, tot cu 30 şi ceva la sută. (…) Este un scor bun pe care l-am obţinut pentru partid şi pentru mine, comparativ cu furturile masive care s-au făcut în toate secţiile de votare”, a declarat Firea înaintea unei şedinţe cu conducerea partidului.

Avocatul Gheorghe Piperea, la ”Puterea Știrilor” cu Marinela Angheluș

Publicată de PS News pe Joi, 15 octombrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *