Skip to content
Politică

Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, audiat la DNA

Primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan ”Pinalti” a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat și pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărit penal în dosarul Microsoft, potrivit B1.

În același dosar Dorin Cocoș și Nicolae Dumitru au fost duși și ei luni dimineața la sediul DNA, unde li s-a adus la cunoștință că sunt urmăriți penal.

În 16 octombrie, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial Dorin Marian, fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe Cătălin Harnagea şi la mai mulţi oameni de afaceri.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri – senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane chitate de Executiv în cadrul contractului.

1 comentariu la “Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, audiat la DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *