Skip to content
Societate

Gheorghiţă: Pe 13 decembrie vom primi următoarea tranşă de vaccin de la AstraZeneca

Inquam Photos / George Călin

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că, în 13 decembrie, România va primi următoarea tranşă de vaccin de la AstraZeneca, precizând că mai sunt 228 de persoane care aşteaptă completarea schemei de vaccinare. Aceste doze vor fi disponibile în centrele de vaccinare din 15 decembrie.

Ştim că, de la începutul lunii noiembrie, în România nu au mai fost disponibile doze de vaccin AstraZeneca, aşa încât sunt 359 de persoane care au ratat doza 2 cu vaccinul AstraZeneca, în completarea schemei de vaccinare. Din aceştia 131 deja şi-au completat schema de vaccinare prin efectuarea unei scheme heterologe. Practic, s-a efectuat un vaccin pe bază de ARn mesager şi mai sunt 228 de persoane care aşteaptă completarea schemei de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că, pe data de 13 decembrie, România va primi următoarea tranţă de la compania AstraZeneca.

Pe 13 decembrie vom primi următoarea tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, de 31.200, aceste doze vor fi repartizate către centrele regionale de depozitare şi din 15 decembrie aceste doze vor fi disponibile în centrele de vaccinare. De asemenea, vom da posibilitatea de programare în platformă începând cu 15 decembrie pentru cei care vor dori să facă prima doză cu vaccinul de la AstraZeneca”, a mai transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a menţionat că specialiştii au propus ca de anul viitor România să nu mai continue vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *