Skip to content
Politică

Ghici cine se întoarce! Un lider local PSD scutură lanţurile DNA

" "

Ghici cine se întoarce! Un lider local al Partidului Social Democrat scutură lanţurile puse de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Astfel, Mircea Cosma (trimis în judecată pentru fapte de corupție și urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, precum şi Sebastian Ghiţă), revine în funcția de președinte al PSD Prahova, din care s-a autosuspendat în februarie 2014.

" "
" "

Senatorul Daniel Savu (care a deținut funcția de președinte interimar al organizației județene) a declarat, vineri, pentru Agerpres, că Mircea Cosma a informat conducerea națională a partidului că renunță la autosuspendarea din funcția de lider local.

„Domnul Cosma astăzi (vineri — n.r.) a comunicat (…) că renunță la autosupendarea din funcția de președinte. În aceste condiții, funcția de interimar pe care o dețineam eu nu mai poate funcționa. Eu revin pe funcția de prim-vicepreședinte județean”, a precizat Savu.

Politicianul a explicat că, în momentul autosuspendării sale, Cosma a invocat problemele de sănătate, dar acum fostul lider susţine că se simte bine și poate conduce organizația.

„Domnul Cosma s-a autosuspendat în februarie 2014 pe probleme de sănătate. Era în spital și foarte bolnav. Acum, a spus că și-a revenit cu sănătatea și poate să conducă organizația și cu toții am fost de acord”, a declarat Daniel Savu.

Senatorul a adăugat că, în toamnă, va candida la funcția de președinte al PSD Prahova.

Mircea Cosma a fost trimis în judecată, în aprilie 2014, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Ploiești, în care au mai fost deferiți justiției fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Răzvan Alexe și Daniel Adrian Alixandrescu, angajat al Consiliului Județean Prahova. În acest dosar, Mircea Cosma este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu. În februarie 2014, Cosma senior a fost reținut de procurori și prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cu propunere de arestare preventivă, instanța supremă dispunând cercetarea sa în libertate sub control judiciar. La scurt timp de la reținere, el a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău, acuzând probleme cardiace și fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, la Secția de Cardiologie.

Mai târziu, în februarie 2015, procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Mircea Cosma într-un nou dosar, în care este cercetat și Iulian Herțanu. Anchetatorii îl acuză pe Cosma de sprijinire a unui grup infracțional organizat și folosirea influenței, el fiind cercetat sub control judiciar și având interdicția să-și desfășoare funcția de președinte al CJ Prahova. În aceeaşi speţă, sunt vizați deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *