Skip to content
Opinii & Analize

Ghid de bune practici de Ziua Națională

PS News

Te trezești devreme, faci duș. Apoi bei o cafea, fumezi. Sau nu.  

Te îmbraci gros și frumos. Ieși și te duci la paradă. 

Cumperi de la femeia romă care urlă „stegulețeeee” un steguleț tricolor. N-o înjura în gând, nu e vina ei că antreprenorii care-ți plac ție refuză să facă și să vândă așa ceva. 

Te uiți la paradă. Când se cântă imnul dă fesul jos din cap, că nu mori, România are un imn foarte scurt. 

Când trec militarii dai din steguleț sau aplauzi. Dacă încă nu știi de ce îți explic în 20 de cuvinte: noi am devenit țară în urma unui război dus de militari. Cum ar veni, ei ne-au făcut țara. De-aia îi aplaudăm. 

Când se termină parada nu te bați pe fasolea făcută de Primărie pentru cei săraci. Îți cauți drum spre mașină/autobuz/metro. Nu te îmbrânci, nu înjura. 

Vine ora mesei. Acasă sau în oraș. Ar fi mișto să bagi în stomac ceva românesc. Fasole cu cârnați e dish-ul tradițional militar, dar poți mânca ce vrei. Ar fi frumos să ai un prânz pă pozitivism și pă vaib bun. Nu să te vaiți, nu să discuți despre ratele de la bancă și prețurile din piață. Că nici la nuntă nu-i zici mirelui că n-a meritat costul tacâmului. 

Te duci la un șpriț. Rămâi pozitiv. Nu te face muci. Nu e mișto să ai și vomă peste petele de fasole de pe palton. 

Te duci acasă. Răstoarnă-te pe canapea și uită-te în jur. Mobilă, tv, parchet, haine, altele. Dacă nu-s românești în proporție de 70% să știi că ai putea să-ți setezi o rezoluție în sensul ăsta pentru 2023. Să-i îmbogățești pe ai tăi, nu pe alții. Că și ei te vor îmbogăți pe tine. Iar la anul când te duci la paradă să te trezești într-un grup de oameni veseli și prosperi. În loc de fasole să fie caviar și în loc de ceai cald – șampanie rece. Ca la Cannes, ca la Nisa, dar să miroasă ca la noi, a mici. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *