Skip to content
Politică

Ghid electoral pentru romii care vor să voteze

„Ghidul electoral rom” a fost distribuit, luni, într-o comunitate de romi din comuna Gilău, județul Cluj. Acesta vine în ajutorul membrilor etniei rome pentru a ști cum să voteze la alegerile prezidențiale și totodată pentru a nu mai fi înregistrate voturi nule din partea acestora.

Președintele Fundației Roma Umanitate, Aurel Pascu, a declarat că ghidul cuprinde toți pașii care trebuie urmați pentru a vota și conține explicații despre procedură. Acesta a mai adăugat că „Ghidul electoral rom” a fost editat într-un tiraj de 50.000 de exemplare, cu scopul de a-i ajuta pe romi să voteze la alegerile pentru Președinție.

”Am constatat la scrutinele precedente că se înregistrează în comunităţile de romi multe voturi nule, pentru că nu ştiu cum să voteze şi pot fi manipulaţi de candidaţi. Ghidul cuprinde paşii care trebuie făcuţi de o persoană pentru a vota, cu explicaţii despre procedură, ce să facă romii când intră în secţia de votare. De asemenea, romii sunt îndemnaţi să sune la 112 în cazul în care se simt constrânşi sau ameninţaţi într-un fel în timpul exercitării dreptului la vot”, a conchis Aurel Pascu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *