Skip to content
Politică

Ghimpu, la cuțite cu Plahotniuc: partidul lui Chirtoacă SE RETRAGE de la guvernare

independent.md

Un tsunami a izbucnit în Republica Moldova: Partidul lui Dorin Chirtoacă SE RETRAGE de la guvernare după reținerea primarului municipiului Chișinău, care vineri a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, prin hotărârea Judecătoriei Buiucani.

Partidul Liberal a decis să părăsească alianţa de guvernare şi să treacă în opoziţie, a anunţat vineri liderul PL Mihai Ghimpu, după ce joi a fost reţinut primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, membru al formaţiunii, relatează Deschide.md, citat de News.ro.

Mihai Ghimpu se declară convins că dosarul primarului, dar şi cel al fostului ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc, sunt politice.

„Chipurile se luptă cu corupţia, dar de fapt se luptă cu Partidul Liberal, care şi-a asumat nişte idealuri şi Unirea Republicii Moldova cu România”, iar „această politică în raport cu PL a devenit din ce in ce mai activă după venirea preşedintelui vostru (n.r. Igor Dodon). Înseamnă că această decizie vine de la Moscova”, a spus Ghimpu.

Chiar dacă fostul președinte al Republicii Moldova nu pronunță niciun nume, cel acuzat că stă în spatele reținerii lui Chirtoacă este Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), considerat cel mai puternic politician moldovean al momentului.

Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu s-a arătat convins de nevinovaţia primarului general al Chişinăului şi a sugerat că toată răspunderea faţă de contractul pentru parcările cu plată, a purtat-o viceprimarul Nistor Grozavu.

„Primarul General reţinut ieri (joi – n.r.), pe motiv că Grozavu şi Gamreţchi au zis că el le-a dat indicaţii să semneze contractul. Acest dosar este din 2015 şi Primarul nu a fugit. A avut ocazia să ascundă probele dacă era vinovat. Primăria a rămas fără conducere. Ieri (joi – n.r.) a fost reţinut şi Secretarul General. Intenţia a fost de a lua întreaga conducere. Credeţi că în loc va veni un primar de dreapta pro-UE?

Am citit ordonanţa şi acolo scrie că Dorin Chirtoacă a semnat certificatul de urbanism, dar certificatul e semnat de Grozavu. Primarul a pus acolo …. într-un colţ …. un fel de aprobare. Nu sunt prejudicii, judecă doar pentru nişte intenţii …

Cât de bine s-a jucat: trei referendumuri, decizia instanţei de fond, pe urmă decizia la Apel chiar dacă exista decizia de data trecută de la CSJ … pe urmă reţinere. Lovit din toate părţile. Iese că PL îi cel mai rău, o să vedem noi peste o perioadă de timp cine este cel mai rău …”, a tunat Ghimpu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *