Skip to content
Politică

Ghinea, dezvăluiri din Guvernul tehnocrat: Dîncu s-a opus reformelor!

ziare.com

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a ieșit la atac împotriva vicepremierului Vasile Dîncu și a declarat că acesta blocat diferitele proiecte ale Guvernului. De asemenea, în viziunea lui Ghinea, Ministerul Dezvoltării este condus de oamenii lui Liviu Dragnea.

„De la ambiţiile care au fost expuse la începutul guvernării, am ajuns să facem doar o strategie a funcţiei publice, care este în mare parte apă de ploaie, şi care a fost făcută în străfundurile Ministerului Dezvoltării, cel mai nereformat minister din România, care este de fapt ministerul lui Dragnea şi a fost condus de oamenii lui Dragnea tot anul ăsta. Premierul Cioloş a tot încercat să deblocheze situaţia, a numit oameni la Cancelarie care să se ocupe de subiectul ăsta, dar tot ce propuneau ei era blocat de Dâncu”, a spus Cristian Ghinea, potrivit revista22.ro.

Ghinea a explicat mecanismul prin care erau blocate lucrările Ministerului Dezvoltării:

„Cum este blocajul ăsta? Nu se spune în față „nu“, dar este această procedură nenorocită cu avizarea interministerială care efectiv te duce cu vorba. Până și Comisia de tăiat hârtii era să o ratăm, dacă nu insistam eu și premierul. După ce am lansat-o, s-a trezit Ministerul Dezvoltării că de fapt ei trebuie să se ocupe, i-a lăsat premierul Cioloș o lună și au venit cu o strategie de tăiat hârtii, la care lucrau de doi ani, ceva mamut în care nu se întâmpla niciun fel de debirocratizare până în 2019 toamna. S-a întors subiectul la mine și am făcut rapid ordonanța de urgență prin care am tăiat foarte multe hârtii. E modul lor de a te scoate din joc”, a spus fostul ministru al Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *