Skip to content
Politică

Ghinea își trimite brigada de ONG-iști să facă „piese de teatru” la Ministerul de Interne

Inquam Photos / Octav Ganea

În disperare de cauză, rețeaua de ONG-uri aflate în siajul USR a fost activată pentru a desfășura diverse proteste și acțiuni politice pe tema “plagiatului în societatea românească”. ONG-ul Declic a fost trimis zilele trecute la Palatul Cotroceni. Șapte membri ai asociației Geeks for Democracy, o fundație înființată de Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), au fost trimiși pentru poze la Ministerul de Interne, purtând măștile unor politicieni implicați în scandaluri de tip plagiat.

Activiștii USR au amestecat în “piesa de teatru” în stilul USR numele lui Victor Ponta, Gabriel Oprea, Klaus Iohannis, Mihai Tudose sau Sorin Cîmpeanu. Chiar și pentru un spectator neavizat alăturarea acestor nume nu are nicio logică și este evident făcută cu scop politic. Iohannis nu are doctorat, Tudose a renunțat de titlu, Ponta și Oprea au pierdut procesele în care au contestat deciziile de plagiat.

În cazul premierului Ciuca și al miniștrilor Bode și Cîmpeanu există doar acuzații de plagiat politizate de USR, fără decizii de retragere a titlurilor. Bode are o decizie neclară de “vicii grave” a unei comisii de etică, decizie care, de altfel, este atacată în instanță. Cîmpeanu are o decizie inversă, de neplagiat, din partea unei comisii de etică asemănătoare. Dar pentru propaganda USR nu contează astfel de amănunte sau adevărul factual.

Datele publice arată că Asociația Geeks for Democracy este fondată de parlamentarul USR Cătălin Teniță și reprezentată acum de “activistul USR” Marian Rădună. Asociația este folosită de regulă pentru a provoca diverse scandaluri în Parlament.

În noiembrie 2021, în timp ce în sala de plen a Parlamentului se desfășurau dezbaterile pentru învestirea Guvernului Nicolae Ciucă, activiștii de la Geeks for Democracy s-au tăvălit pe jos în semn de protest.
Cătălin Teniță se laudă pe Facebook că „are oameni”.

 

Sprijinul pentru înființarea asociației a venit de la ONG-ul CRPE, patronat de Cristian Ghinea și Ciprian Ciucu, ambii aflați atunci în siajul Monica Macovei, ex- ministrul Justiției al lui Băsescu. Marian Rădună a fost consilierul lui Vlad Voiculescu pe vremea când acesta era ministru al Sănătății.

Marian Rădună, alături de Cristian Ghinea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *