Skip to content
Politică

Ghinion pentru Iohannis. Statul a intrat în posesia casei pierdute în instanţă

Ghinion pentru preşedintele Klaus Iohannis. Statul a intrat în posesia casei pierdute definitiv în instanţă de către şeful statului şi soţia acestuia, Carmen Iohannis.

Casa din centrul Sibiului deținută de soții Iohannis a ajuns din nou în proprietatea statului, în contextul în care Oficiul de Cadastru a înregistrat azi cererea Administraţiei Finanţelor Publice Sibiu cu privire la radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate asupra locuinței, transmite b1.ro.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea.

Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.

 

1 comentariu la “Ghinion pentru Iohannis. Statul a intrat în posesia casei pierdute în instanţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *