Skip to content
Politică

Ghinion! Se anunță probleme uriașe pentru MRU la votul din Parlament. Elementul care îl poate ”îngropa” la vot pe senatorul PNL

Senatorul PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, cel nominalizat de Președintele Klaus Iohannis pentru poziția de director al Serviciului de Informații Externe, ar putea să aibă destul de mult ghinion în privința votului din Parlament, estimat să aibă loc săptămâna viitoare.

Citește și: Probleme pentru MRU? De câte voturi mai au nevoie PNL-UNPR să îl treacă pe Ungureanu de votul din Parlament și cine îi poate asigura liniștea lui Iohannis

Pe lângă problemele actuale legate de aritmetica parlamentară, MRU ar putea să fie trădat chiar de o parte din colegii săi din PNL, aripa vechilor liberali, cei care încă nu au uitat de apropierea dintre Ungureanu și fostul Președinte, Traian Băsescu.

Potrivit bn24.ro,  Liberalii sunt extrem de furioşi din cauza nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Deşi la nivel public se arată concilianţi şi dispuşi să se bată pentru procedurile din Parlament, surse din conducerea PNL au declarat pentru BreakingNews24 că Preşedintele Iohannis nu i-a informat că are de gând să îl numească pe fostul şef al SIE din perioada lui Băsescu şi că au aflat ieri, când Administraţia Prezidenţială a făcut publică nominalizarea.

Citește și: Cifrele din Parlament care dau bătăi de cap lui Iohannis și MRU. PSD are majoritate și fără UNPR

De asemenea, un element care ar putea să îi creeze probleme extrem de mari lui MRU este acela că votul va fi unul secret, cu bile. Acest tip de vot este destul de greu de conrolat total și s-ar putea să asistăm la câteva voturi împotrivă chiar din tabara PNL.

De asemenea, liberalii consideră incorectă procedura lui Iohannis, motivând că acesta ia decizi despre care nu îi informează şi apoi le trimite în Parlament şi ei trebuie să rezolve solicitările lui la vot.

„În primul rând că nu putem, ca liberali, să ne extaziem public fază de acest personaj, Mihai Răzvan Ungureanu, care duce în spate o întregă istorie încărcată de imaginea lui Băsescu şi de atâtea controverse. În al doilea rând, votul va fi secret, cu bile, şi va fi foarte greu pentru noi să controlăm voturile liberalilor autentici, pentru că cei din vechiul PNL nu îl vor pe Ungureanu şef la SIE. Va trebui să ducem multă muncă de lămurire cu grupurile parlamentare”, au spus sursele citate pentru bn24.ro.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu.

3 comentarii la “Ghinion! Se anunță probleme uriașe pentru MRU la votul din Parlament. Elementul care îl poate ”îngropa” la vot pe senatorul PNL

  1. de ce nimeni nu spune ca Iohannis incalca Constitutia, art, 94 unde se spune clar ca presedintele numeste in conformitate cu legile in vigoara, Legea SRI cere avizul CSAT pentru a fi numit.

  2. Cand a fost numit PM, mutarea a venit in plic; probabil asa s-a petrecut si acum. Johannis a fost doar executant. De aceea nu a intrebat pe nimeni, pentru ca cei pe care i-ar fi intrebat, nu ar fi fost de acord. Poate prigoana lui Ponta are legatura cu incetarea dupa numai 72 de zile a mandatului lui MRU in fruntea guvernului. Sustinatorii sai (straini) nu apucasera sa faca nimic din ceea ce au sperat prin numirea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *