Skip to content
Politică

Ghiță prinde a șaptea amânare a dosarului. Sistemul video funcționa, lipsea doar judecătorul

a1.ro

Fostul deputat PSD Sebastian Ghiță se poate lăuda că a bătut orice record în ceea ce privește amânarea unei cereri de arestare a sa, ajungând deja la a șaptea păsuire.

Fugit în Belgrad, unde este sub control judiciar până la judecarea cererii de extrădare făcută de statul român, fostul coleg de partid al lui Victor Ponta a beneficiat până acum de 6 amânări consecutive la audierile programate prin sistemul video al instanțelor de judecată, sub scuza că rețeaua din Tribunalul din Serbia nu funcționa în acele momente.

De această dată însă, nu legătura video dintre instanțe a reprezentat probema, ci absența judecătorului care trebuia să se afle în Tribunalul din Serbia, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, menționând că acesta este în concediu de odihnă până la jumătatea lunii viitoare.

„S-a acordat un nou termen de judecata pentru 19 septembrie 2017, ora 11:00, pentru audierea inculpatului. Nu s-a putut desfasura videoconferinta, intrucat instanta din Serbia a comunicat ca judecatorul desemnat sa participe la procedura este in concediu de odihna pana pe 15 septembrie”, a explicat Anton, citată de ziare.com.

Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiță în dosarul „Hidro”, în care fostul deputat este cercetat alături de Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, sub acuzația de deturnare a fondurilor euriopene dintr-un proiect de extindere a rețelei de canalizare a orașului Comarnic, valoarea totală a lucrării fiind de 10 milioane euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *