Skip to content
Politică

Ghiță revine în afaceri cu statul. Firma sa ar putea câștiga o licitație de un milion de euro

republikanews.ro

Cercetat în 5 dosare DNA, fugit peste graniță, aflat în arest preventiv în Serbia și supus procedurii de extrădare, Sebastian Ghiță e gata să revină la afacerile derulate cu statul.

Teamneat, firma sa, aflată în stare de insolvență ar putea fi declarată câștigătoarea unui important contract cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în contextul în care doar alte două firme de IT s-au arătat interesate până acum de acest proiect.

Conform postului Antena3, contractul de un milion de euro scos la licitație de CNAIR vizează realizarea unui sistem informatic integrat care să aducă rapid la cunoștința șoferilor starea drumurilor din țară. Sistemul ar urma să fie conectat la sistemul informatic european, introducând în timp real date despre condițiile meteo de de drumurile din România, lucrările efectuate pe acestea și alte evenimente rutiere care îngreunează traficul.

Firmele lui Sebastian Ghiță au avut și în trecut cotracte bănoase cu statul român. De altfel, fugarul este cercetat pentru este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Reprezentanții CNAIR au făcut o consultare de piață, printre firmele cu care au avut discuții numărându-se și Teamnet. Licitația ar urma să fie organizată la finalul acestui an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *