Skip to content
Politică

Ghiță, tot mai încolțit de DNA: ploaie de cereri de arestare

click.ro

Fostul deputat PSD / PRU Sebastian Ghiță se vede tot mai încolțit de către DNA: Direcția Națională Anticorupție a cășunat asupra lui cu o ploaie de cereri privind arestarea preventivă a mogulului.

Procurorii DNA Ploieşti au cerut miercuri două noi mandate de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, cererile fiind trimise Tribunalului Prahova şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor DNA Ploieşti, cererea de arestare preventivă trimisă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost făcută în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu,în care omul de afaceri este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Către Tribunalul Prahova, procurorii anticorupţie au trimis cererea de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani. Potrivit DNA, Ghiţă i-ar fi dat fostului premier Victor Ponta 220.000 de euro pentru a-i asigura un loc eligibil la alegerile din 2012, iar banii ar fi fost folosiţi pentru organizarea unei vizite în România a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair.

Dosarele în care procurorii au cerut miercuri arestare preventivă erau singurele în care Sebastian Ghiţă nu avea cereri sau mandate de acest fel.

Sebastian Ghiţă are deja emise trei mandate de arestare preventivă în lipsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *