Skip to content
București

Gică Popescu: Din august în 15 minute vom ajunge de la Gara de Nord la aeroport

facebook

Consilierul premierului în problemele legate de organizarea EURO 2020, Gică Popescu, a anunţat miercuri că din luna august bucureştenii vor putea ajunge de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă în doar 15 minute, linia de cale ferată urmând a fi dată în folosinţă până la acea dată.

De la aeroport la Gara de Nord în 15 minute! După ce am vizitat săptămâna trecută cele trei stadioane aflate în construcţie pentru EURO 2021, deja îi puteam spune aşa, astăzi am inspectat, alături de domnii Lucian Bode, ministrul Transporturilor, şi de Ionuţ Stroe, ministrul Sportului, lucrările de la calea ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Sunt printre puţinii care au crezut în acest proiect. Calea ferată, care are o lungime de aproximativ 17 kilometri, va fi gata undeva în luna august. Pe perioada stării de urgenţă s-a lucrat într-un ritm încetinit faţă de cum s-a lucrat înainte. De la aeroport la gară, distanţa va fi parcursă în 15 minute. Va fi o lucrare de care se vor bucura bucureştenii, locuitorii din zonele limitrofe, dar şi cetăţenii români aflaţi în tranzit la şi dinspre aeroport. Nu în ultimul rând, turiştii străini.”, a scris Gică Popescu pe pagina sa de Facebook.

Lucrările la calea ferată care va face legătura între Aeroportul „Henri Coandă“ şi Gara de Nord sunt finalizate în proporţie de 70%.

Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptăţiţi. Ultimul tronson de cale ferată în România s-a construit în 1984 … Mi-am asumat public proiectul acesta şi mărturisesc că m-a încercat azi, văzând că lucrările sunt gata în proporţie de 70 la sută, o senzaţie de mândrie, dar şi de emoţie. Pot spune că este proiectul meu de suflet. Am fost să vedem şi cum stau lucrurile la Aeroportul Băneasa, care va fi modernizat tot în aşteptarea Campionatului European. Şi acolo e bine. Aşadar, din august, Bucureştiul se va alătura marilor oraşe europene care au tren direct de la aeroport către cea mai importantă staţie feroviară. Iar de la gară, cu metroul, prin tot oraşul”, a mai scris fostul căpitan de la Barcelona.

Cele două lucrări, pe lângă construcţia a trei stadioane de antrenament, fac parte din angajamentele luate de România pentru organizarea unor partide de la EURO 2020, care va avea loc în vara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *