Skip to content
Sport

Gigi Becali, amendă de 15.000 de lei pentru declaraţii sexiste. Şi FCSB a fost sancţionată

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis sancţionarea finanţatorului Gigi Becali cu amendă de 15.000 de lei şi cu 5.000 de lei a grupării FCSB în urma declaraţiilor sexiste făcute de patronul clubului bucureştean.

Amenda vine în urma sesizării făcute de secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, Radu Vişan, în urma unor declaraţii discriminatoare la adresa femeilor făcute de Gigi Becali.

Într-o emisiune televizată, Becali a comentat la televiziunea Pro X anunţul UEFA ca fiecare club să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin: „Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am şi eu păcatele mele. Dar lucruri nefireşti nu fac. Nu! Asta e aliniere la ideile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet… Cum să joace o femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul şi fotbalul le schimonosesc pe femei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *