Skip to content
Politică

Gigi Becali i-a mințit pe judecători în dosarul Băneasa DOCUMENT

" "

Memoria scurtă i-ar putea aduce lui George Becali noi probleme în justiție

Cetățeanul.net publică documentele care arată că George Becali știe dedesubturile afacerii Băneasa, cel mai mare „tun imobiliar” din istoria României, cu un prejudiciu calculat la peste 600 de milioane de lei. Luni, Becali le-a spus judecătorilor că nu își mai amintește cazul și că nu dorește condamnarea lui puiu popoviciu și a celorlalți inculpați din dosar.

" "

George Becali a fost chemat luni la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor în dosarul „Băneasa”, el fiind cel care a făcut în 2006 denunțul pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

Amnezie „penală”?
În fața procurorului de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați, între care și Ioan nicolae, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și „știe ce înseamnă suferința”.

În plîngerea penală din 2006, Becali a fost foarte explicit

Pentru a-i reîmoprospăta memoria, „Cetățeanul.net” îi aduce aminte lui Gigi Becali ce a declarat procurorilor pe 13 iunie 2006. „Aceștia (rectorul USAMV și acoliții lui Popoviciu, potrivit lui Becali) se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor de abuz, fals în declarații și uz de fals, prin aplicarea semnăturii pe înscrisuri mincinoase, înscrisuri care au produs deja consecințe juridice și imense profituri senmatarilor acestora (…) astfel încât USAMV face cadou întreaga suprafață de 227 ha a Fermei Băneasa unui grup de oarneni de afaceri, punând bazele distrugerii bazei rnateriale a USAMV, un domeniu public al statului unde mii de studenți ar fi putut să facă în continuare practică de specialitate. Menționăm că valoarea de piață a terenului este de cel puțin 50 de ori mai mare decât cea stipulată în raportul de expertiză ce stabilește valoarea aportului în natură a USAMV la S.C. LOG TRANS, actuala S.C. BĂNEASA INVESTMENT S.A.”, se arată în plângerea penală a lui Becali.

Becali-Popoviciu-plangere-penala

Citește articolul complet aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *