Skip to content
Societate Sport

Gigi Becali, judecat de Comsia de Disciplină a FRF cu privire la declaraţiile despre fotbalul feminin

Preşedintele FRF, Răzvan Bulreanu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că patronul FCSB, Gigi Becali, va fi judecat de Comisa de Disciplină a federaţiei, după declaraţiile făcute despre fotbalul feminin.

„Ştiu că secretarul general deja a înştiinţat Comisia de Disciplină. Aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină”, a dcelarat Burleanu.

Patronul FCSB, Gigi Becali, este împotriva deciziei FRF ca fiecare club din Liga I să înfiinţeze echipe de fotbal feminin, deoarece femeile nu ar trebui să joace fotbal. Totuşi, luna trecută, el a declarat că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta obligaţia impusă de FRF ca toate grupările din Liga I să înfiinţeze formaţii de fete.

„Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau zece mii sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare. Dar eu spun lucrurile cum le văd normal, eu spun o opinie, o părere şi în opinia mea nu trebuie să facă femeia… Dar dacă trebuie şi e obligatoriu, cum este în regulament… Chiar ne-a rugat o echipă, le dau zece mii sponsorizare şi după aia joacă pe piept cu FCSB. Nu te gândeşti? Dacă îi dă cu mingea în ţâţă? Hai, fiţi sănătoşi!”, a declarat Becali, la ProX.

La 3 iulie 2019, Gigi Becali a declarat că va contesta în instanţă decizia Comitetului Executiv al FRF cu privire la condiţia obligatorie pentru obţinerea licenţei ca toate grupările din Liga I să aibă echipe de fotbal feminin, din sezonul 2020/2021.

“Eu sunt gata să mă duc la judecător să întreb: ‘A existat pe globul pământesc cineva care să te oblige să facii ceva ce nu vrei să faci? Noi nu mai avem demnitate. Are legătură cu demnitatea, în toată lumea ăia fac fotbal feminin că vor să facă. Eu nu spun că nu las femeile să joace fotbal. Le las, dar cine vrea să finanţeze asta. Face competiţii, cum are federaţia competiţii separate, dar nu poţi să mă obligi pe mine ca să fac ceva ce nu-mi place. E posibil să zică judecătorul: ‘Da, măi Becali, eşti în România şi are dreptate Burleanu. La regula under 21 n-am contestat-o că ne-a păcălit. Asta o contest. Aici e vorba de hotărârea Comitetului Executiv, care se atacă la instanţele de judecată. E o hotărâre administrativă, nu sportivă. Aşa se atacă. Dacă judecătorul spune aşa, după aia, eu, Becali… pentru mine e simplu: eu mă duc, cum se numeşte ecihpa asta de femei? SC Bucureşti 1975 de exemplu, îţi dau 10.000 de euro să te cheme FCSB. Îi cheamă FCSB şi n-am treabă cu ei. Am terminat cu nebuniile. Îi dau şi 20.000 să ia numele meu”, a spus Becali la Digi Sport.

Întrebat dacă şi-ar schimba părerea dacă echipa sa de fotbal feminin ar ajunge în Liga Campionilor şi ar aduce bani clubului, el a răspuns: “Nu vreau, dacă-mi dau un milliard de la femei, nu vreau”, potrivit news.ro.

2 comentarii la “Gigi Becali, judecat de Comsia de Disciplină a FRF cu privire la declaraţiile despre fotbalul feminin

  1. @După felul cum se desfășoară meciurile opinați că Gheorghe Becali și Pandele ar fi putut să fi hotărât să retrogradeze echipele din Clinceni și Voluntari, Teja schimbând la meciul cu FCSB cel mai prezent în joc jucător de atac, pe Mățan de la FC Voluntari, cu Ion Gheorghe, pe la minutul 51, la scorul de 2-1 pentru FCSB, deși cei doi jucători au arătat în meciuri anterioare că atunci când joacă împreună jocul ofensiv al echipei crește, ?
    Opinați că Gheorghe Becali l-ar mai suna pe Teja să îi zică ce schimbări să facă, de la schimbat pe Mățan la scorul de 2-1 pentru FCSB, cum făcea schimbările pe la FCSB, ?

  2. @Opinați deci că există elemente de prezumție că Pandele îi plătește pe ăia de la FC Voluntari și pe Teja cu bani publici, și ăia de la FC Voluntari ,în meciul cu echipa lui Gheorghe Becali, FCSB, nu au arătat că ar fi avut intenția să câștige meciul sau chiar să obțină un scor egal, și prin modul cum a fost alcătuită echipa și efectuate schimbările de către antrenorul Teja, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *