Skip to content
Politică

Ginerele lui Băsescu, încasări COLOSALE din contractele cu sistemul medical

www.libertatea.ro

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, își oferă serviciile pe bani frumoși, deoarece are contracte cu importante instituții publice, iar încasările sunt colosale.

Societatea de avocați la care este asociat ginerele fostului președinte, Radu Pricop , a semnat cu Spitalul Universitar București o înțelegere prin care acesta oferă servicii de consultanță și reprezentare juridică, iar munca îi va fi răsplătită cu 800.000 de lei, potrivit româniatv.net.

Nu este vreo noutate în această colaborare, deoarece în cursul anului trecut, jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că SCA Pricop&Banu a obținut din 2012 până în prezent, contracte de aproape 1,3 milioane de lei de la Spitalul Universitar București, al cărui manager era atunci, finul lui Băsescu.

Mai trebuie menționat faptul că societatea de avocați reprezintă în prezent și Spitalul “Bagdasar-Arseni” în procesele deschise din acest an.
Numele lui Radu Pricop apare în două dosare. De exemplu, în vara anului 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată, alături Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al republicii Moldova.

Radu Pricop a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații, iar Sergiu Luicinschi, a fost acuzat de șantaj, trafic de influență, fals în declarații și participație improprie în forma instigării, la infracțiunea de fals intelectual.

Pricop a scăpat de controlul judiciar, dar decizia a fost atacată de procurori.

Un alt dosar în care ginerele fostului președinte, Traian Băsescu este dosarul “Moșia Brătienilor”, privind retrocedările ilegale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *