Skip to content
Politică

Ginerele unui fruntaș comunist decorat de Ceaușescu, desemnat de USR prefect de Gorj

Corneliu Răducan Morega, de la USR, a fost numit astăzi, de Guvern, în postul de prefect al judeţului Gorj. Hotărârea a fost semnată în această dimineaţă de către prim ministrul Florin Cîţu.

Baron local cu trei decenii de dominație în Gorj

Corneliu Răducan este nimeni altul decât ginerele lui Ilie Morega, fost baron local din anii 2000. Ilie Morega este un vechi traseist care a trecut la rând prin PSD, PRM, PNL și UNPR și a fost condamnat definitiv în 2011 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție într-un dosar DNA. Corneliu Răducan a încercat inițial să obțină un mandat de senator la alegerile parlamentare, însă a eșuat. Acum USR îi face loc baronului în devenire pentru o funcție de prefect.

În noiembrie 2020, ziaristul de investigații din Gorj, Narcis Daju scria pe pagina sa de Facebook că Corneliu Răducan Morega “ este arhitect si are doua firme care trăiesc din contracte cu primării din Gorj”. Jurnalistul mai spunea că “președintele USR Gorj le si explică supușilor lui că ginerele lui Morega are BANI și INFLUENȚĂ”. Corneliu Răducan calcă acum pe urmele socrului său, Ilie Morega chiar cu ajutorul USR, formațiune care la nivel public are o retorică anti-baroni.

Corneliu Răducan Morega a postat pe Facebook un clip electoral cu nepoata minoră în urmă cu câteva luni. Fetița afirmă pe contul de Facebook al candidatului care deschidea lista pentru Senat a USR-PLUS în județul Gorj că unchiul ei va face o țară minunată, cu spitale curate, școli mai frumoase.

„(…) azi vom face ceva un pic diferit. Astăzi vă voi vorbi despre un om extraordinar în viața mea. Unchiul meu. Numele lui este Cornel. Corni, pentru prieteni și familie. Omul de la care am moștenit talentul desenului. El este foarte amuzant și o persoană cu care poți râde ore în șir. El mă ajută când intru în belele și părinții neapărat nu trebuie să afle. A, da! Și aproape că am uitat. Îi place Harry Potter.  El candidează pentru Senat la Gorj. Corni, eu cred în tine, că vei face o țară minunată pentru copiii României. Fără teme! Spitalele curate. Școlile mai frumoase și mai multe. Corni, ai votul meu!”, spune fetița în clipul pe care Morega l-a publicat.

DETALII AICI: VIDEO Ginerele penalului Morega, candidat pe listele USR-PLUS în Gorj, a postat un clip electoral cu nepoata minoră

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *