Giurgiu: Fonduri europene de 146 milioane de lei pentru educație

Sursă foto: media.pnl.ro
Sursă foto: media.pnl.ro

Dan Motreanu, președintele PNL Giurgiu, spune că administrația liberală a județului a reușit să atragă fonduri europene în valoare de peste 146 milioane de lei pentru educație, scrie media.pnl.ro.

,,Doar în ultima săptămână, administrația liberală a județului Giurgiu a reușit să atragă fonduri europene în valoare de peste 146 milioane de lei pentru educație.

Am obținut o finanțare de 104,3 milioane de lei din PNRR pentru campusul dual din județul Giurgiu. Un nou contract în valoare de 42,3 milioane de lei vizează dotarea cu calculatoare, laptopuri, mobilier și materiale didactice a școlilor, liceelor, palatelor și cluburilor pentru copii. Contractul a fost semnat astăzi de Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele CJ Giurgiu și Ligia Deca, ministrul Educației, la sediul Ministerului Educației.

Peste 28.000 de elevi din Giurgiu învață în școlile care vor beneficia de asemenea dotări. Prin contractul semnat astăzi, vor fi dotate 52 de unități de învățământ și unități conexe din. Alte contracte, pentru proiecte depuse separat de unitățile administrativ-teritoriale, vor fi semnate în perioada următoare.

La nivel național, Ministerul Educației va desfășura proiecte în valoare totală de peste un miliard de euro, finanțate prin PNRR, pentru dotarea școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.”, declară președintele PNL Giurgiu pe pagina sa de Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL