Giurgiu: Ministrul Dezvoltării şi Infrastructurii din Bulgaria a deschis lucrările de reabilitare a Podului Prieteniei

Sursa foto : X

Podul Prieteniei nu a fost supus timp de 70 de ani de la înfiinţare la nicio reparaţie majoră pe partea bulgară, de aceea se impune a da astăzi startul lucrărilor de reparaţii ale acestei legături extrem de importante între România şi Bulgaria, a declarat miercuri, la PTF Ruse, ministrul Dezvoltării şi Infrastructurii din Bulgaria, Violeta Koritarova.

Oficialul bulgar a subliniat că Podul peste Dunăre dintre Giurgiu şi Ruse face ca Bulgaria şi România, prin coridorul de transport paneuropean IX, să fie interconectate cu tot restul Europei.

„Este o onoare să mă aflu astăzi aici pentru a deschide şi a putea declara începutul reparaţiei principale pe partea bulgară a Podului Prieteniei, această infrastructură rutieră istorică ce are peste 70 de ani şi care până în momentul de faţă nu a fost supusă unei reparaţii mai majore pe partea bulgară, de aceea se impune nevoia şi celeritatea cu care se va proceda. Ne aflăm astăzi, aici, pentru a deschide, pentru a dat startul lucrărilor de reparaţii ale acestei legături extrem de importante, Podul peste Dunăre care face ca Bulgaria şi România prin coridorul de transport numărul 9 să fie interconectate cu tot restul Europei”, a declarat ministrul Violeta Koritarova.

Ea a mulţumit reprezentanţilor părţii române pentru coordonarea, colaborarea şi înţelegerea de care au dat dovadă „mai mereu” în calitate de „buni vecini”.

„Noi preţuim turiştii români şi toţi românii care trec prin acest punct de legătură important, de aceea, în spiritul cooperării şi bunei vecinătăţi cu partea română vom acţiona în acest sens, al celerităţii, pentru că mereu este bine să ai un vecin foarte bun”, a completat ministrul Violeta Koritarova.

La eveniment a fost prezent şi viceministrul Transporturilor din Bulgaria, care şi-a exprimat speranţa că, în perioada reparaţiilor la Podul Prieteniei, o parte a traficului greu va fi preluată de feribotul Giurgiu-Ruse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: