Skip to content
Giurgiu Știri locale

Giurgiu: Peste 300 de hectare de vegetaţie şi pădure au ars în zona Portului municipiului

Facebook

O suprafaţă de peste 300 de hectare de litieră de pădure, vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, în multiple focare, a ars într-un incendiu în zona Portului municipiului Giurgiu.

„Un incendiu de vegetaţie uscată şi lăstăriş a izbucnit marţi în zona Portului din municipiul Giurgiu. Din cauza vântului puternic, care a bătut la rafale cu 65 de kilometri la oră, incendiul s-a extins cu repeziciune pe sute de hectare şi a cuprins şi pădurea Ramadan de pe malul Dunării. Pentru că incendiul se manifesta în mai multe focare şi se extindea rapid, pentru stingerea acestuia au fost solicitaţi să intervină 70 de pompieri, unii dintre aceştia fiind alertaţi din timpul liber. Pompierii au acţionat cu cinci autospeciale de stingere care erau realimentate permanent, dar şi cu lopeţi şi stingătoare. Acţiunea de stingere a fost una de durată, după şapte ore de intervenţie pompierii reuşind să lichideze toate focarele care erau întreţinute de vântul puternic”, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Echipajele de pompieri au fost sprijinite de reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, informează agerpres.ro.

Marţi, judeţul Giurgiu s-a aflat sub atenţionare meteorologică de cod galben pentru intensificări ale vântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *