Skip to content
Giurgiu Știri locale

Giurgiu: Trei localităţi au depăşit indicele de infectare de 7,5 la mia de locuitori

Inquam Photos/George Calin

Autorităţile din judeţul Giurgiu au decis, luni, impunerea noilor restricţii privind circulaţia persoanelor şi orarul de funcţionare pentru agenţii economici în trei localităţi în care indicele de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7,5 cazuri la o mie de locuitori şi în alte patru unde rata de îmbolnăvire depăşeşte 4 la mie, însă este sub 7,5 la mia de locuitori.

Municipiul reşedinţă de judeţ se numără printre localităţile unde intră în vigoare noi restricţii, oraşul Giurgiu având un indice de infectare de 7,02 la mie.

Pentru unităţile administrativ teritoriale: comuna Slobozia, comuna Izvoarele şi comuna Putineiu, se constată că incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte 7,5/1.000 de locuitori. Pentru unităţile administrativ teritoriale: municipiul Giurgiu, comuna Joiţa, comuna Daia, comuna Frăteşti, se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4 şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, luni, de Prefectura Giurgiu, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a constatat limitele de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zile.

Potrivit sursei citate de News.ro, cifrele oficiale arată că media cazurilor de COVID-19 în ultimele două săptămâni este de 3,65 la mia de locuitori, la nivelul întregului judeţ.

În judeţ, din 54 de localităţi doar una nu are niciun caz confirmat de COVID în ultimele 14 zile, fiind vorba despre comuna Cosoba. Alte 15 localităţi – comuna Ghimpaţi, comuna Ogrezeni, comuna Stoeneşti, comuna Vânătorii Mici, comuna Gogoşari, oraşul Bolintin Vale, comuna Mihai Bravu, comuna Isvoarele, comuna Oinacu, comuna Valea Dragului, comuna Letca Nouă, comuna Băneasa, comuna Gostinari, comuna Toporu şi comuna Vărăşti – au indicele de infectare la mia de locuitori egal cu 3 sau peste această valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *