Skip to content
Giurgiu Știri locale

Giurgiu: Un microbuz a luat foc pe A1, pe sensul de mers către Bucureşti

ISU Giurgiu

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu au fost solicitaţi vineri dimineaţa pentru a stinge un incendiu izbucnit la un microbuz. Maşina circula pe A1 (sens de mers către Bucureşti), iar în zona kilometrului 38, şoferul a observat că iese fum de sub capotă. Astfel a reuşit să oprească microbuzul pe banda de urgenţă.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum, la un microbuz, oprit pe banda de urgenţă. Cele patru persoane aflate în microbuz s-au autoevacuat în timp util, în momentul în care şoferul a observat că iese fum de sub capotă”, transmit reprezentanţii ISU Giurgiu.

În urma incendiului, microbuzul a ars în totalitate, informează adevarul.ro.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost scurtcircuitul. Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri:

– verificaţi instalaţia electrică: aceasta nu trebuie să prezinte cabluri neizolate, acumulatorul nu trebuie să fie defect, iar transformatorul şi redresorul nu trebuie suprasolicitate; nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;

– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte, neizolate sau amplasate necorespunzător; verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *